Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη της Verizon

Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη της Verizon

Χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν τα κέρδη ανά μετοχή της Verizon στο δ'' τρίμηνο, καθώς η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 86 σεντ ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για 89 σεντ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με το CNBC, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 32,34 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές της Thomson Reuters να περιμένουν έσοδα 32,092 δισ. δολάρια. Τα έσοδα κατέγραψαν πτώση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 που είχαν ανέλθει σε 34,25 δισ. δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της Verizon υποχώρησαν περισσότερο από 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Lowell McAdam, δήλωσε πως η διοίκηση έχει βάλει τις βάσεις ώστε η εταιρεία να προχωρήσει σε "μελλοντική ανάπτυξη”.

"Το τέταρτο τρίμηνο επεκτείναμε τη βάση των πελατών μας στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο των ασύρματων και ευρυζωνικών αγορών”, πρόσθεσε ο McAdam. “Ξεκινάμε το 2017 με αυτοπεποίθηση, βασιζόμενοι στις επενδύσεις μας στα δίκτυα επόμενης γενιάς και στις νέες δυνατότητες που έχουμε αποκτήσει. Στόχος μας είναι να να συνεχίσουμε να κερδίζουμε την αφοσίωση των πελατών μας καθημερινά σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο ψηφιακό κόσμο".

Η Verizon πρόσθεσε ένα καθαρό 591.000 συνδρομητές στο δ'' τρίμηνο και ανακοίνωσε πως συνολικά καλύπτει 114,2 εκατ. συνδέσεις λιανικής πώλησης, καταγράφοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 1,9%.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα ανακοινώθηκαν ενώ παράλληλα αναμένεται η εξαγορά της Yahoo από τη Verizon σε μια συμφωνία ύψους 4,8 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία ωστόσο έχει συναντήσει εμπόδια αφότου η Yahoo ανακοίνωσε δύο περιστατικά παραβίασης ασφαλείας των λογαριασμών των χρηστών της.