Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για την Tesla στο β' τρίμηνο

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για την Tesla στο β' τρίμηνο

«Βουτιά» κατέγραψε η μετοχή της πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla καθώς υποψώρησε κατά 11% μετά την ανακοίνωση για χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Wall Street κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο του έτους παρά το γεγονός ότι η εταιρεία άγγιξε ρεκόρ στις πωλήσεις της.

Συγκεκριμένα, η Tesla ανακοίνωσε ζημιές αξίας 408 εκατ. δολαρίων ή 2,31 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις ζημιές των 718 εκατ. δολαρίων ή 4,22 δολάρια ανά μετοχή το προηγούμενο τρίμηνο ενώ αντίθετα αύξηση κατέγραψαν αυξήθηκαν στα 6,3 δισ. δολάρια, έναντι των 4 δισ. δολαρίων του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν είχαν κάνει λόγο για προσαρμοσμένη τριμηνιαία ζημία στα 35 σεντς ανά μετοχή στις πωλήσεις ύψους 6,5 δισ. δολαρίων.

«Θα χαρακτηρίζαμε τα αποτελέσματα απογοητευτικά», δήλωσε ο Γκάρετ Νέλσον, αναλυτής της CFRA. «Ακόμη και μετά από ρεκόρ πωλήσεων του δεύτερου τριμήνου, η Tesla έχασε 1,12 δολάρια ανά μετοχή, τα μικτά περιθώρια επιδεινώθηκαν και ένα από τα λίγα φωτεινά σημεία ήταν η «ισχυρή» του ελεύθερη ταμειακή ροή», πρόσθεσε.

«Τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν τους επενδυτές να αποσυρθούν και να αμφισβητήσουν την πορεία της εταιρείας προς την κερδοφορία», κατέληξε.