Χ. Χατζόπουλος: Στοχεύουμε στη διασύνδεση των startups με επιχειρηματίες

Χ. Χατζόπουλος: Στοχεύουμε στη διασύνδεση των startups με επιχειρηματίες

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, δράση του οποίου είναι και ο διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας, δεν παρέχει μόνο mentoring.

Περιλαμβάνει δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People's Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών, ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, παροχής υποδομών σε συνεργασία με τις Amazon, Microsoft και Facebook, καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τις Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, PWC και την Endeavor Greece.

Αρωγοί σ'' αυτή την προσπάθεια είναι στελέχη της Εθνικής Τράπεζας με μεγάλη εμπειρία στην καθοδήγηση επιχειρηματικών σχεδίων, τα οποία εξελίσσονται σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

«Ολα τα επιτυχημένα διεθνή startupς οικοσυστήματα βασίζονται στο ταλέντο, στις ευκαιρίες δικτύωσης, στη χρηματοδότηση και την ύπαρξη υποστηρικτικών δομών. Αυτές ακριβώς είναι και οι βάσεις, στις οποίες συστηματικά επενδύουμε στην Εθνική Τράπεζα, όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρει στο liberal.gr ο Χριστόφορος Χατζόπουλος, διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Δανείων Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας.

Ως στέλεχος ενός εκ των ισχυρότερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο εγχώριο startup οικοσύστημα, αναζητώντας το επόμενο επιχειρηματικό success story, ο κ. Χατζόπουλος παροτρύνει τους νέους επιχειρηματίες να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό, αφού η εμπειρία του έχει δείξει ότι ο Διαγωνισμός
Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί την αφετηρία για συμμετοχή σε δράσεις δικτύωσης, προβολής και mentoring, ανεξάρτητα από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι δράσεις αυτές διοργανώνονται τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους βρίσκονται μακριά από την πρωτεύουσα αλλά έχουν κλίση στο επιχειρείν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Σε περίπτωση πρόκρισης, οι ομάδες αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερο mentoring, προβολή και χρηματοδότηση με τη μορφή grants, αλλά και μέσω της γνωριμίας τους με τα συνεργαζόμενα VCs.

«Μία από τις πιο επιτυχημένες δράσεις μας είναι τα τριήμερα ''''Match & Develop a startup'''' που διοργανώνουμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Σε αυτά καλούμε ώριμους μεγάλους επιχειρηματίες να γνωρίσουν τις startups, να τις συμβουλεύσουν και να διερευνήσουν πιθανές συνέργειες», υπογραμμίζει ο κ. Χατζόπουλος.

Τέλος, προσθέτει πως στον φετινό διαγωνισμό δίνεται έμφαση στην περαιτέρω διασύνδεση των startups με επιχειρηματίες και στη στήριξη των τοπικών οικοσυστημάτων στην περιφέρεια, μέσα από στοχευμένες εκδηλώσεις και δράσεις, ενώ παράλληλα προωθείται και η διασύνδεση με τα funds του equifund.