CEO Booking: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμών θα βοηθήσουν πολύ την ανάκαμψη των ταξιδιών

CEO Booking: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμών θα βοηθήσουν πολύ την ανάκαμψη των ταξιδιών

Την εκτίμηση ότι τα ταξίδια αναψυχής και η συγκεκριμένη βιομηχανία γενικότερα, θα μπορούσαν να ανακάμψουν με την έκδοση των πιστοποιητικών εμβολιασμού εξέφρασε ο επικεφαλής της Booking, Γκλεν Φόγκελ.

Το μεγαλύτερο διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο στον κόσμο τάσσεται, σύμφωνα με το Bloomberg, υπέρ των αυτών πιστοποιητικών θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο οι ταξιδιωτικές μεταφορές θα καταστούν πιο ασφαλείς και εύκολες.

"Χρειαζόμαστε έναν τρόπο με τον οποίο οι τουρίστες μπορούν να πάνε σε μια χώρα και να μπορούν παράλληλα να αποδείξουν ότι είναι ασφαλείς για να ταξιδέψουν, ώστε να γίνονται δεκτοί" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Booking Holdings Inc.

Η Booking Holdings κατέχει εταιρείες όπως οι Priceline, Kayak, Agoda και OpenTable - έχει αναφέρει αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα επίπεδα του 2019.

Την ώρα που οι προοπτικές για τα καλοκαιρινά ταξίδια φαίνονται καλές, ο Φόγκελ εξέφρασε ανησυχία για τις μεταλλάξεις, λέγοντας ότι "Είναι ένας αγώνας μεταξύ του ιού και των εμβολίων."

Τέλος, ο επικεφαλής της Booking είπε ότι η ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας θα εξαρτηθεί επίσης από τη διανομή εμβολίων εκτός των πλούσιων χωρών.