7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Cenergy: Nέο συμβόλαιο στη Δανία για τη Hellenic Cables

Cenergy: Nέο συμβόλαιο στη Δανία για τη Hellenic Cables

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Hellenic Cables και του διαχειριστή του γαλλικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η θυγατρική της Cenergy Holdings ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε νέο συμβόλαιο στη Γαλλία. Συγκεκριμένα συμφώνησε με τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς της Δανίας Energinet προμήθεια ενός καλωδιακού συστήματος 145 kV το οποίο θα ενώνει τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Amager Power (AMV) με τον υποσταθμό στο Svanemølle (SMK) της Δανίας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Hellenic Cables και του διαχειριστή του γαλλικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η θυγατρική της Cenergy Holdings ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε νέο συμβόλαιο στη Γαλλία. Συγκεκριμένα συμφωνησε με τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς της Δανίας Energinet προμήθεια ενός καλωδιακού συστήματος 145 kV το οποίο θα ενώνει την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Amager Power (AMV) με τον υποσταθμό στο Svanemølle (SMK) της Δανίας.

Σύμφωνα με την Energinet, το συγκεκριμένο έργο συνεισφέρει στη δημιουργία μιας κλιματικά ουδέτερης αλυσίδας εφοδιασμού στον κλάδο. Η Hellenic Cables είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια και μεταφορά περίπου 11 χλμ. υποβρυχίων καλωδίων, 145 kV με μόνωση XLPE.

Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια σχετικών εξαρτημάτων και έργων εποπτείας. Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο, μίας παγκοσμίου κλάσης εγκατάσταση παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων, υψηλής και υπερυψηλής τάσης για υπεράκτιες εφαρμογές. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Cables είχε ανακοινώσει σημαντική συνεργασία με την Energinet τον Μάρτιο του 2020.