Capital Product Partners: Σημαντική αύξηση κερδών 53% στο γ'τρίμηνο

Capital Product Partners: Σημαντική αύξηση κερδών 53% στο γ'τρίμηνο

Κέρδη αυξημένα κατά 53% και έσοδα κατά 21% ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους η Capital Product Partners L.P. (CPLP). Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 11,9 εκατ. δολάρια, έναντι 7,8 εκατ. δολάρια του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 43,1 εκατ. δολάρια, έναντι 35,5 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Η άνοδος των εσόδων επηρεάσθηκε από την προσθήκη νέων πλοίων στο στόλο της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα δυο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNGC) στις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 5.100 TEU το κάθε ένα τον Φεβρουάριο του 2021 και την πώληση του M/V «CMA CGM Magdalena» τον Μάιο του 2021.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η CPLP παράλαβε τα LNGC «Aristos I» που ναυπηγήθηκε το 2020 και το «Aristarchos» που ναυπηγήθηκε το 2021, στο πλαίσιο της συμφωνίας αγοράς τριών LNGCs από την CGC Operating Corp. Το τρίτο πλοίο το «Aristidis I» αναμένεται να παραδοθεί αργότερα εντός του τέταρτου τριμήνου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο  η CPLP Shipping Holdings PLC θυγατρική της CPLP εξέδωσε ένα ομόλογο ύψους 150 εκατ. δολ. 5ετους διάρκειας με «κουπόνι» 2,65%.

Παράλληλα η CPLP άσκησε την option αγοράς τριών επιπλέον LNGCs τύπου X-DF. Τα τρία πλοία που αναμένεται να αποκτηθούν έναντι 623 εκατ. δολ. συνοδεύονται με συμφωνίες ναύλωσης που αποφέρουν συμβολαιοποιημένα έσοδα ύψους 429 εκατ. δολ. με ένα μέσο ημερήσιο ναύλο 71.650 δολ.. Τα πλοία ναυπηγήθηκαν το 2021 και είναι ναυλωμένα στις BP Gas Marketing Limited, Cheniere Marketing International LLP και Engie Energy Marketing Singapore Pte Ltd αντιστοίχως με την υπόλοιπη διάρκεια χρονοναύλωσης να φτάνει τα 6,2 χρόνια. Η αγορά των πλοίων θα χρηματοδοτηθεί από τα καθαρά έσοδα του ομολόγου, από την ανάληψη χρέους με την μορφή sale and lease back ύψους 439,4 εκατ. δολ και 15,7 εκατ. δολ ρευστά διαθέσιμα.

Ο κ. Γεράσιμος Καλογηράτος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταγράφουμε τη συνεχιζόμενη ισχυρή οικονομική απόδοση της CPLP και κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η βελτιωμένη απόδοση αντικατοπτρίζει εν μέρει την ευνοϊκή δυναμική της αγοράς των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και την αύξηση του μεγέθους του στόλου της CPLP με την προσθήκη τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων νωρίτερα μέσα στο έτος και δύο LNGC προς το τέλος του τριμήνου.»

Η Capital Product Partners L.P. (CPLP), εισηγμένη στην αγορά του Νasdaq, ελέγχει ένα στόλο από 18 πλοία συμπεριλαμβανομένων 12 Neo-Panamax πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τρία Panamax μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ένα Capesize πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και δυο LNG carriers και έχει συμφωνήσει για την αγορά ενός ακόμη LNG carrier.