Bundesbank: Ίσως να μην πετύχουν οι προβλέψεις ανάπτυξης λόγω κορονοϊού

Bundesbank: Ίσως να μην πετύχουν οι προβλέψεις ανάπτυξης λόγω κορονοϊού

Η γερμανική οικονομία ίσως να μην επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη φέτος καθώς η επιδημία του κοροναϊού πλήττει τη ζήτηση και την προσφορά στην Κίνα, όπως δήλωσε σήμερα ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Γενς Βάιντμαν.

Ο Βάιντμαν δήλωσε, όπως και άλλοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος του κοροναϊού αλλά αναγνώρισε ότι η πρόβλεψη της Bundesbank για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% φέτος, που είχε ήδη διαμορφωθεί στο ήμισυ της προηγούμενης εκτίμησης, ίσως είναι ξεπερασμένη.

«Συνολικά, η οικονομική ανάπτυξη φέτος μπορεί να διαμορφωθεί οριακά χαμηλότερα σε σχέση με ό,τι εκτίμησαν οι ειδικοί μας τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Βάιντμαν.

Οι επενδυτές προσδοκούν ολοένα και περισσότερο ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια, ακόμα και τον Ιούνιο, λόγω των φόβων ότι ο κοροναϊός, που τώρα εξαπλώνεται σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιθουανίας Βίτας Βασιλιάουσκας δήλωσε ότι δεν αναμένει οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ να λάβουν μέτρα όταν συνεδριάσουν στις 12 Μαρτίου αλλά ότι μπορούν να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση εάν χρειαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ