Brooks Brothers: Συμφωνία αγοράς από την SPARC

Brooks Brothers: Συμφωνία αγοράς από την SPARC

Η ιστορική εταιρεία ρούχων Brooks Brothers ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε μια συμφωνία αγοράς ύψους 305 εκατ. δολαρίων με την εταιρεία λιανικής SPARC, μια κίνηση που θα μπορούσε να διατηρήσει την μάρκα ως συνεχιζόμενη δραστηριότητα με τουλάχιστον 125 καταστήματα.

Η θρυλική εταιρεία, που μετράει 200 χρόνια παρουσίας στον χώρο του λιανικού εμπορίου κατέθεσε αίτηση πτώχευσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ακολουθώντας άλλες γνωστές ιστορικές αμερικανικές εταιρείες που υπέκυψαν στην πανδημία του κορονοϊού.

Η συμφωνία με την SPARC ανήκει στην κατηγορία της συμφωνίας «δούρειος ίππος», που σημαίνει ότι οποιαδήποτε άλλη προσφορά για εξαγορά της Brooks Brothers θα πρέπει να είναι υψηλότερη.

Η εταιρεία, που έχει «ντύσει» 40 Αμερικανούς προέδρους, διαθέτει περίπου 500 καταστήματα σε όλον τον κόσμο, τα περισσότερα από τα οποία είναι κλειστά λόγω των μέτρων περιορισμού εξαιτίας της πανδημίας.

Η κρίση του νέου κορονοϊού επιδείνωσε τα προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζε η Brooks Brothers τα τελευταία χρόνια όπου ο ενδυματολογικός κώδικας στις αμερικανικές εταιρείες είχε χαλαρώσει για τους υπαλλήλους, που δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο γραφείο με κοστούμι.