British Airways: Δραστικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η επιβίωση της εταιρείας αυτόν τον χειμώνα

British Airways: Δραστικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η επιβίωση της εταιρείας αυτόν τον χειμώνα

Η British Airways είναι υποχρεωμένη να λάβει κάθε πιθανό μέτρο προκειμένου να επιβιώσει αυτόν τον χειμώνα, μια που ο φόβος για τα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει εξανεμίσει κάθε ελπίδα ταχείας επιστροφής στην κανονικότητα, δήλωσε σήμερα ο CEO Άλεξ Κρουζ.

Ο Κρουζ, μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή, τόνισε πως ο αερομεταφορέας εκτελεί μόλις το 25 με 30% των κανονικών του πτήσεων, και υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας διότι «λιγότερες πτήσεις σημαίνουν και ότι χρειάζονται λιγότεροι άνθρωποι για να τις εκτελούν…Πρόκειται για τη χειρότερη κρίση που έχει βιώσει η British Airways στα 100 χρόνια λειτουργίας της», είπε, προσθέτοντας «Παλεύουμε ακόμη για την επιβίωσή μας. Λαμβάνουμε κάθε πιθανό μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι θα επιβιώσουμε αυτόν τον χειμώνα. Δεν βλέπουμε επιστροφή των ταξιδιωτών βραχυπρόθεσμα, και όλες οι πληροφορίες που έχουμε δείχνουν μια διαδικασία αργής ανάκαμψης».

Η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας δέχτηκε έντονη κριτική από τα σωματεία αλλά και πολιτικούς όταν ανακοίνωσε περικοπές 13.000 θέσεων εργασίας και επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ο Κρουζ έχει μειώσει τον μισθό του κατά ένα τρίτο και δήλωσε ότι η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών εμποδίστηκε από τις εβδομαδιαίες αλλαγές τις κυβέρνησης σχετικά με την επιβολή καραντίνας και την απουσία ελέγχων στα αεροδρόμια.