Βρετανία: Ο κλάδος οικοδομών σημειώνει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2014

Βρετανία: Ο κλάδος οικοδομών σημειώνει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2014

Ο κλάδος οικοδομικών κατασκευών της Βρετανίας σημείωσε ταχύτερη του αναμενόμενου ανάπτυξη τον προηγούμενο μήνα, χάρη στις μεγαλύτερες παραγγελίες από το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο δείκτης PMI της IHS Markit για τον κατασκευαστικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 54,7 μονάδες τον Νοέμβριο από 53,1 μονάδες τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο και υπερβαίνοντας όλες τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Η παραγωγή του κλάδου κατασκευών παρέμεινε στον δρόμο της ανάκαμψης τον Νοέμβριο» σημειώνει ο οικονομικός διευθυντής της IHS Markit.

Οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία οικοδομικών κατασκευών ήταν οι υψηλότερες από τον Οκτώβριο του 2014.

Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η μηνιαία παραγωγή του κλάδου στη Βρετανία μειώθηκε στο μισό σχεδόν τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, και τον Σεπτέμβριο βρισκόταν ακόμη κατά 10% χαμηλότερα από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Από την άρση του πρώτου lockdown τον Ιούνιο, όμως, οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί απότομα και οι δανειστές έχουν εγκρίνει τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια από το 2007, καθώς οι αγοραστές αναζητούν μεγαλύτερες κατοικίες για την περίπτωση μελλοντικών lockdown, και κάνουν χρήση των προσωρινών φοροαπαλλαγών.