Βρετανία: Ιστορικό χαμηλό στην ανεργία τον Μάιο του 2019

Βρετανία: Ιστορικό χαμηλό στην ανεργία τον Μάιο του 2019

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το τρίμηνο μέχρι τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2019, στο 3,8%, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1974.

Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 76%, ενώ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε πτώση κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Όσον αφορά το ποσοστό οικονομικής αδράνειας, σημειώθηκε πτώση κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στο 20,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, η αύξηση μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 3,6% (σε ετήσια βάση), έναντι εκτιμήσεων για 3,5%.

Συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, η αύξηση των αμοιβών επίσης διαμορφώθηκε στο 3,4% από το 3,2%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 3,1%.