Βρετανία: Adevinta και eBay πουλάνε τρεις μονάδες για να εγκριθεί η συμφωνίας αξίας 9,2 δισ. δολαρίων

Βρετανία: Adevinta και eBay πουλάνε τρεις μονάδες για να εγκριθεί η συμφωνίας αξίας 9,2 δισ. δολαρίων

Η eBay και η Adevinta σκοπεύουν να πουλήσουν τρεις μικρότερες βρετανικές μονάδες τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την έγκριση της βρετανικής αρχής ανταγωνισμού (CMA) για την προγραμματισμένη συγχώνευσή τους.

Η CMA είχε εκφράσει νωρίτερα τον Φεβρουάριο τις ανησυχίες της για απώλεια ανταγωνισμού στην περίπτωση που η συναλλαγή ολοκληρωνόταν, και δήλωσε ότι οι δύο θα πρέπει να κατευνάσουν τις ανησυχίες των εποπτικών αρχών προτού προχωρήσουν στη συμφωνία των 9,2 δισ. δολαρίων.

Σε απάντηση των ανησυχιών, οι δύο εταιρείες πρότειναν να πουλήσουν τις κύριες θυγατρικές τους στον τομέα των αγγελιών στη Βρετανία, γνωστές ως Shpock, Gumtree και Motors.co.uk.

«Η CMA ανακοίνωσε ότι θεωρεί ότι υπάρχουν θεμελιωμένοι λόγοι που ενδυκνύουν ότι τα διορθωτικά μέτρα που παρουσίασαν οι Adevinta και eBay αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες τους», ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωσή τους.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με την επιφύλαξη της τελικής επικύρωσης του σχεδίου από τη CMA και τη λήψη της έγκρισης των αρχών στην Αυστρία.