Υποχώρησε το Φεβρουάριο ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας

Υποχώρησε το Φεβρουάριο ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας

Πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας, ο οποίος βρέθηκε στο 49 το Φεβρουάριο από το 49,4 τον Ιανουάριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI αποτελεί εργαλείο μέτρησης της δραστηριότητας στα εργοστάσια μιας χώρας και η μείωση αυτή αποτυπώνει μια “βραδύτητα” στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, σύμφωνα με το MarketWatch. Οι οικονομολόγοι ωστόσο εκτιμούν πως εποχικοί παράγοντες επηρέασαν τα στοιχεία του Φεβρουαρίου, καθώς τα περισσότερα εργοστάσια έκλεισαν μια εβδομάδα λόγω εθνικής αργίας.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, σηματοδοτούν την έβδομη συνεχόμενη μηνιαία μείωση του δείκτη PMI. Η καταγραφή του δείκτη πάνω από το 50 δείχνει μια επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας, ενώ οι τιμές κάτω από το 50 σηματοδοτούν συρρίκνωση.

Το Φεβρουάριο, ο δείκτης υποχώρησε λίγο περισσότερο από την εκτίμηση 11 οικονομολόγων για 49,4 που ερωτήθηκαν από την Wall Street Journal.

Ο υποδείκτης μέτρησης νέων παραγγελιών υποχώρησε στο 48,6 από το 49,5 τον Ιανουάριο, ενώ ο υποδείκτης παραγωγής μειώθηκε στο 50,2 από το 51,4, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας.