BP: Τα κέρδη δείχνουν πορεία ανάκαμψης

BP: Τα κέρδη δείχνουν πορεία ανάκαμψης

Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP είδε τα κέρδη του να διπλασιάζονται το τελευταίο τρίμηνο του 2016, λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και λόγω περικοπής λειτουργικών εξόδων του, αναφέρει το BBC.

Τα καθαρά κέρδη συμπεριλαμβανομένου του κόστους των αποθεμάτων (CCS) -που είναι η προτιμητέα μονάδα μέτρησης των κερδών της εταιρείας- έφτασε τα 400 εκατ. δολάρια, σε σχέση με τα 196 εκατ. δολάρια, για την ίδια περίοδο το 2015.

Η BP δέχτηκε νέο πλήγμα ύψους 799 εκατ. δολαρίων από την καταστροφή «Deepwater Horizon», διαμορφώνοντας το συνολικό ύψος των κατηγοριών εις βάρος της στα 62,6 δισ. δολάρια.

«Το 2016 ήταν το έτος που κάναμε σημαντικά άλματα» για τη μελλοντική ανάπτυξη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Bob Dudley και προσέθεσε:

«Ξεκινήσαμε αυτή τη χρονιά με μία σημαντική δυναμική – και ένα αίσθημα πειθαρχημένης αισιοδοξίας. Έχουμε θέσει τα θεμέλια για την επιστροφή της BP στην ανάπτυξη».

Στο σύνολο της χρονιάς τα κέρδη του κόστους των αποθεμάτων (CCS) -τα οποία απομονώνουν τις διακυμάνσεις από την χρηματιστηριακή αξία των μετοχών, έπεσαν από τα 5.9 δισ. δολάρια το 2015, στα 2,58 δισ. δολάρια το 2016.