"Βουτιά" 94% στα λειτουργικά κέρδη της Ericsson - Σε χαμηλό 9 ετών η μετοχή

"Βουτιά" 94% στα λειτουργικά κέρδη της Ericsson - Σε χαμηλό 9 ετών η μετοχή

Βαθαίνει ακόμα περισσότερο η κρίση της Ericsson, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της σουηδικής εταιρείας όπου τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη απείχαν σημαντικά από τις προβλέψεις. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ericsson, η καθοδική πορεία δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα.

Ειδικότερα, η σουηδική εταιρεία κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε για το γ΄τρίμηνο του έτους πτώση πωλήσεων 14% στις 51,1 δισ. σουηδικές κορόνες (5,8 δισ. δολάρια) με το μικτό περιθώριο κέρδους να διαμορφώνεται στο 28% έναντι του 34%. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα 54,2 δισ. σουηδικές κορόνες και μικτό περιθώριο κέρδους στο 33%.

Ακόμη, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στις 300 εκατ. σουηδικές κορόνες  (34,8 εκατ. δολ.) από τις 5,1 δισ. σουηδικές κορόνες ένα χρόνο πριν. Πρόκειται για "βουτιά" 94% στα λειτουργικά κέρδη της Ericsson.

Η μετοχή της Ericsson μετά τις εκτιμήσεις υποχώρησε σε χαμηλό 9 ετών.

"Τα αποτέλεσματά μας είναι σημαντικά χαμηλότερα από το αναμενόμενα, με ένα ιδιαίτερα αδύναμο τέλος τριμήνου, ενώ αποκλίνουν και από ανακοινώσεις που έχουμε κάνει στο παρελθόν σχετικά με την ανάπτυξη της αγοράς”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Jan Frykhammar.