Η Tesla ανακαλεί 123.000 Model S λόγω πιθανής βλάβης στο υδραυλικό τιμόνι

Η Tesla ανακαλεί 123.000 Model S λόγω πιθανής βλάβης στο υδραυλικό τιμόνι

Πάνω από 3% «βυθίστηκε» η μετοχή της Tesla στις συναλλαγές της Πέμπτης μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk να ανακαλεί 123.000 αυτοκίνητα Model S εξαιτίας μια ενδεχομένης βλάβης στο υδραυλικό τους τιμόνι.

Η εταιρεία πούλησε 280.000 οχήματα το 2017, αλλά αυτή η ανάκληση αφορά οχήματα που κατασκευάστηκαν πριν τον Απρίλιο του 2016, αναφέρει το Marketwatch.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η ανάκληση προέκυψε λόγω μιας βλάβης στο μπουλόνι του αυτοκινήτου που μπορεί να διαβρωθεί σε συνθήκες ψύχους.

«Με στόχο την ασφάλειά σας, η εταιρεία μας προληπτικά θα προχωρήσει στην τροποποίηση του υδραυλικού τιμονιού σε όλα τα Model S που κατασκευάστηκαν πριν το Απρίλιο του 2016», αναφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία σε μια ηλεκτρονική επιστολή της στους πελάτες που επηρεάστηκαν από την ανάκληση.

«Δεν έχουν υπάρξει ατυχήματα εξαιτίας της βλάβης, παρ'' όλο που τα αυτοκίνητα έχουν ήδη διανύσει δισεκατομμύρια μίλια». 

Η ανάκληση έρχεται σε μια στιγμή, όπου η εταιρεία ολοκληρώνει το χειρότερο μήνα για την απόδοση των μετοχών της μέσα στα τελευταία 7 χρόνια, ενώ συνολικά, φέτος η μετοχή της έχει καταγράψει απώλειες ύψους 15%.