«Βόμβα» Έλον Μασκ: Η Amazon πρέπει να «σπάσει» - Τα μονοπώλια είναι λάθος

«Βόμβα» Έλον Μασκ: Η Amazon πρέπει να «σπάσει» - Τα μονοπώλια είναι λάθος

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ εξέφρασε την άποψη ότι η εταιρεία Amazon θα πρέπει να "σπάσει" καθώς τα μονοπώλια είναι "λάθος". O Μασκ που νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα είχε πει ότι θα έκανε διάλειμμα από το Twitter, επανήλθε δριμύτερος ασκώντας κριτική στην Amazon. "Ώρα να σπάσει η Amazon. Τα μονοπώλια είναι λάθος" έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter και συνέχισε "Αυτό είναι τρελό Τζεφ Μπέζος".

Αφορμή για το "ξέσπασμα" του Μασκ ήταν μια φωτογραφία που ανέβασε ο συγγραφέας Άλεξ Μπερενσον στο Twitter, οπού υποστήριξε ότι το επερχόμενο βιβλίο του για τον κορονοϊό δεν ανταπεξέρχεται στις κατευθυντήριες γραμμές της Amazon για να τεθεί προς πώληση. Ο εν λόγω συγγραφέας έχει ταχθεί όπως και ο Έλον Μασκ κατά της καραντίνας υποστηρίζοντας ότι "κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό".

Ο Μασκ είχε υποστηρίξει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τις διαδηλώσεις που γίνονταν στις ΗΠΑ κατά των περιοριστικών μέτρων, στις αρχές Μαϊου. Ο ιδρυτής της Tesla έγραφε "Ελευθερώστε την Αμερική τώρα", αίτημα που διατύπωνε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που ζητά ο Έλον Μασκ, δηλαδή το σπάσιμο μιας εταιρείας με την κατηγορία ότι είναι μονοπώλιο, είχε γίνει στην περίπτωση της Standard Oil της οικογένειας Ροκφέλερ το 1911 και με το σπάσιμο της αμερικανικής τηλεφωνικής εταιρείας AT&T το 1982.

AP Photo/Susan Walsh, File