7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Boeing: Έκτο διαδοχικό τρίμηνο ζημιών

Boeing: Έκτο διαδοχικό τρίμηνο ζημιών
Michael Vi / Shutterstock.com

Η Boeing ανακοίνωσε ζημιές για έκτο διαδοχικό τρίμηνο, εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμησή της για επιστροφή σε κερδοφορία εντός του 2021, καθώς συνεχίζονται η εμβολιασμοί και αίρονται ολοένα και περισσότεροι περιορισμοί λόγω πανδημίας.

Συγκριμένα, η αμερικανός γίγαντας της αεροναυπηγικής ανακοίνωσε ζημιές ανά μετοχή ύψους 1,53 δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 1,16 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Σημειώνεται πάντως ότι οι καθαρές ζημιές, που ανήλθαν συνολικά στα 561 εκατ. δολάρια, ήταν μειωμένες κατά 10% σε σύγκριση με τις περσινές.

Παράλληλα, τα έσοδά της Boeing ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς ανήλθαν στα 15,22 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 15,02 δισ. δολάρια.

Η Boeing, όπως και οι περισσότερες εταιρείες που σχετίζονται με τον ταξιδιωτικό κλάδο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, ενώ αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα και από την καθήλωση των αεροσκαφών της 737 Max, μετά από δύο θανατηφόρα ατυχήματα που κόστισαν τις ζωές 346 ανθρώπων.

Ωστόσο, η ζήτηση για νέα αεροσκάφη της Boeing σημείωσε άνοδο φέτος, καθώς η σταδιακή ανάκαμψη του κλάδου ενθαρρύνει ορισμένες μεγάλες αεροπορικές, όπως την United Airlines και την Southwest Airlines, να αναβαθμίσουν τους στόλους τους και να προετοιμαστούν για το άνοιγμα της οικονομίας.

Ως εκ τούτου, οι νέες παραγγελίες αεροσκαφών Boeing ήταν περισσότερες από τις ακυρώσεις τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

«Ενώ η πανδημία συνεχίζει να πιέζει το περιβάλλον της αγοράς, βλέπουμε το 2021 ως σημείο καμπής για τον κλάδο μας, καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να βοηθήσουμε στην επίτευξη μίας ισχυρής ανάκαμψης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντέιβ Καλχούν.