BMW: Στόχος του 2021 διπλάσιες πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων

BMW: Στόχος του 2021 διπλάσιες πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων

Η BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει στόχο να διπλασιάσει τις πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων φέτος, καθώς η γερμανική εταιρεία και οι ανταγωνιστές της έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να παρουσιάσουν καινούργια μοντέλα προκειμένου να συμμορφωθούν με τους νέους στόχους εκπομπών ρύπων και να προλάβουν την Tesla.

Η BMW δήλωσε επίσης ότι, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών μοντέλων, στοχεύει σε αύξηση 50% των πωλήσεων οχημάτων που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό σε σύγκριση με το 2020.

Δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό πωλήσεων πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά στα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη για το 2020 αναφέρεται ότι η γερμανική εταιρεία πούλησε 193.000 οχήματα που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό – είτε πλήρως ηλεκτροκίνητα είτε υβριδικά μοντέλα – το προηγούμενο έτος.

Η Tesla παρέδωσε σχεδόν 500.000 οχήματα, όλα πλήρως ηλεκτρικά, το 2020.

Ο όμιλος BMW παράγει αυτή την στιγμή 13 μοντέλα που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό, τα οποία πωλούνται σε 74 αγορές.

Την Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις της EV αυξήθηκαν κατά 31,8% το 2020 και αποτελούσαν το 15% των πωλήσεών της στην Ευρώπη.

Εκτός από τους στόχους μείωσης των εκπομπών ρύπων που έχουν θέσει αρκετές χώρες, όλο και περισσότερα κράτη θα απαγορεύουν την πώληση νέων οχημάτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα από το 2030, πιέζοντας ακόμα περισσότερο τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αναπτύξουν ηλεκτρικά μοντέλα.