8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

BMW προς Trump: Είμαστε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας των ΗΠΑ χάρη στο ελεύθερο εμπόριο

BMW προς Trump: Είμαστε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας των ΗΠΑ χάρη στο ελεύθερο εμπόριο

Τη θέση ότι το εργοστάσιο που διατηρεί η BMW στις ΗΠΑ επιτρέπει την εξαγωγή αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο χάρη στο ελεύθερο εμπόριο εξέφρασε ο CEO της BMW, απαντώντας έμμεσα στις απειλές του D. Trump για ψήφιση νόμων που ενισχύουν τον προστατευτισμό.

Το “αφεντικό” της BMW Harald Krueger, υπερασπίστηκε τη σημασία του ελεύθερου εμπορίου με ένα ομολογουμένως ευφάνταστο τρόπο, αφού τόνισε ότι στην πράξη η BMW λειτουργεί ως ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτοκινήτων των ΗΠΑ και όχι προς τις ΗΠΑ.

“Το ελεύθερο εμπόριο κατέστησε εφικτή μια ιστορία επιτυχίας που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ – το 70% των αυτοκινήτων που παράγει η BMW στις ΗΠΑ εξάγονται σε όλο τον κόσμο”, επεσήμανε ο CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η BMW διατηρεί στο Spartanburg των ΗΠΑ μια τεράστια παραγωγική μονάδα, η οποία είναι μάλιστα το μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW παγκοσμίως. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγονται 450.000 οχήματα ετησίως, κυρίως SUVs, και σύμφωνα με τον Krueger η BMW είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας των ΗΠΑ σε καθαρή βάση ετησίως, με εξαγωγές που αγγίζουν τα $10 δισ. και περίπου 70.000 άμεσους και έμμεσους εργαζομένους.