Bloomberg: Γκέιτς και Μπέζος επενδύουν στην ZeroAvia

Bloomberg: Γκέιτς και Μπέζος επενδύουν στην ZeroAvia

Μια εταιρεία η οποία θέλει να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον αεροπορικό τομέα, αντικαθιστώντας την πρόωση καύσης ορυκτών καυσίμων με ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, έχει τραβήξει τη προσοχή του Τζεφ Μπέζος και του Μπιλ Γκέιτς.

Η ZeroAvia συγκέντρωσε 21,4 εκατομμύρια δολάρια από το Ecosystem Integrity Fund και το Breakthrough Energy Ventures, ένα fund που υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς. Άλλοι επενδυτές που επένδυσαν χρήματα ήταν το Pledge Fund της Amazon, το Horizons Ventures Ltd., το Shell Ventures και το Summa Equity.

Η βρετανική κυβέρνηση χρηματοδότησε την εταιρεία με 12,3 εκατ. στερλίνες (16,6 εκατ. δολάρια) για να βοηθήσει την εταιρεία, με έδρα στο Λονδίνο και στην Καλιφόρνια, να κατασκευάσει ένα υδροκίνητο αεροσκάφος 19 θέσεων έως το 2023.

Η ZeroAvia ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδια της να συνεργαστεί με την British Airways. Οι σκανδιναβικές χώρες πιέζουν επίσης να απελευθερωθούν από τον άνθρακα οι εσωτερικές πτήσεις.

Η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει έως το 2023 ένα αεροπλάνο το οποίο θα πετάει 500 μίλια (804 χιλιόμετρα) και θα διαθέτει 20 θέσεις. Επίσης, θέλει να φτάσει τα 1.000 μίλια με πάνω από 100 θέσεις έως το 2030.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο δισεκατομμυριούχοι επενδύουν στην ίδια επιχείρηση, αφού αμφότεροι είχαν τοποθετηθεί στην Grail μια εταιρεία βιοτεχνολογίας.