Bloomberg: 120 δισ. δολάρια μεταφέρει η Morgan Stanley στη Φρανκφούρτη λόγω Brexit

Bloomberg: 120 δισ. δολάρια μεταφέρει η Morgan Stanley στη Φρανκφούρτη λόγω Brexit

Η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley μετέφερε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 100 δισ. ευρώ (120 δισ. δολάρια) στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η τράπεζα αναμένεται να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, όταν πιθανότατα θα έχει παρέλθει η μεταβατική περίοδος για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφεραν άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Τον Σεπτέμβριο έγινε γνωστό ότι η αμερικανική τράπεζα JP Morgan είχε μεταφέρει κεφάλαια αξίας περίπου 200 δισ. ευρώ (230 δισ. δολάρια) από τη Βρετανία στη Γερμανία, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στο θέμα της εμπορικής συμφωνίας μετά το Brexit.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος, η JP Morgan σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη μεταφορά των assets στη θυγατρική της με έδρα τη Φρανκφούρτη, έως τα τέλη του 2020.

Τον Ιανουάριο του 2019, η τράπεζα είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει σημαντικά το κέντρο της στο Παρίσι ως μέρος των σχεδίων μετεγκατάστασης ορισμένων υπηρεσιών από το Λονδίνο, μετά το Brexit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες και εταιρείες χρηματοπιστωτικών του κόσμου έχουν ήδη αναζητήσει νέα έδρα σε άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις και έχουν κάνει μεταφορές κεφαλαίων. Υπολογίζεται ότι η Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citi και Deutsche Bank έχουν μεταφέρει συνολικά πάνω 500 δισ. ευρώ εκτός Λονδίνου.

Η Βρετανία η οποία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Ιανουαρίου, έχει εισέλθει σε μία μεταβατική περίοδο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας η χώρα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.