Blackstone και Starwood Capital εξαγοράζουν την Extended Stay έναντι 6 δισ. δολαρίων

Blackstone και Starwood Capital εξαγοράζουν την Extended Stay έναντι 6 δισ. δολαρίων

Οι Blackstone και Starwood Capital κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας ξενοδοχείων Extended Stay America για 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με κοινή δήλωση των εταιρειών.

Η Extended Stay, που ειδικεύεται στην οικονομική προσωρινή στέγαση για επαγγελματίες υγείας, απέδωσε καλύτερα από τους ανταγωνιστές της καθώς οι κρατήσεις για καταλύματα δέχθηκαν πλήγμα λόγω της πανδημίας τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ.

Υπό τους όρους της συμφωνίας οι Blackstone και Starwood προσφέρουν 19,5 δολάρια ανά μετοχή, το οποίο αντιπροσωπεύει premium 15,1% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Extended Stay την Παρασκευή.

Η τιμή της μετοχής της Extended Stay έχει διπλασιάσει την αξία της το τελευταίο έτος, ενώ συγκριτικά οι τιμές των μετοχών των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της, όπως οι Marriott και Hilton, έχουν ενισχυθεί μεταξύ 60% και 65%.

«Η Extended Stay έχει επιδείξει ανθεκτικότητα το τελευταίο έτος παρά τις επίμονες προκλήσεις λόγω των lockdown και των ταξιδιωτικών περιορισμών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπάρι Στέρνλιχτ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία ανάπτυξης της εταιρείας καθώς οι περιορισμοί μειώνονται», πρόσθεσε.