BlackRock: Επενδύσεις 4,8 δισ. δολαρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

BlackRock: Επενδύσεις 4,8 δισ. δολαρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η BlackRock συγκέντρωσε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω ενός νέου fund, ώστε να προχωρήσει σε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί, σύμφωνα με το Bloomberg, ένα ακόμη σημάδι του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των επενδυτών για τον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι διπλάσιo από τον αρχικό στόχο της εταιρείας, καθώς οι διαχειριστές του fund είχαν αρχικά στοχεύσει σε 2,5 δισ. δολάρια. Συνέχισαν πέρα ​​από αυτόν τον στόχο πέρσι και πρόσθεσαν άλλα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η BlackRock έχει ήδη ξεκινήσει να επενδύει τα χρήματα. Μεταξύ άλλων έχει τοποθετηθεί σε μία αμερικανική εταιρεία ηλιακής ενέργειας και σε μία κατασκευάστρια ηλιακής ενέργειας στην Ταϊβάν. Επίσης έχει ήδη υπογράψει μια συμφωνία που συνδέεται με την υπεράκτια αιολική αγορά στην Ασία.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο θα επιδιώξει επίσης να επενδύσει σε άλλες τεχνολογίες όπως οι έξυπνοι μετρητές, τα έξυπνα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και οι υποδομές για την υποστήριξη ηλεκτρικών οχημάτων.