Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 16:54

-A +A

Βιντζηλαίος (Impala): Η Creta Farms θα γίνει και πάλι ισχυρή

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 16:54
Βιντζηλαίος (Impala): Η Creta Farms θα γίνει και πάλι ισχυρή
-A +A

«Ο χαρακτήρας της Creta Farms δεν θα αλλοιωθεί. Έχουμε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο με σεβασμό στην παράδοση, την ιστορία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της αλλαντοβιομηχανίας, θα καταστήσει την Creta Farms και πάλι ισχυρή. Αυτή τη δήλωση έκανε σήμερα, μετά την έγκριση από τη γενική συνέλευση του σχεδίου εξυγίανσης της Creta Farms, ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος της Impala Hellas, της εταιρείας που έχει αναλάβει να «τρέξει» την κρητική αλλαντοβιομηχανία προς τη νέα εποχή. 

Νωρίτερα σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης και τη στρατηγική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την Impala Hellas, ενώ ο κ. Μάνος Δομαζάκης, ένας εκ των δύο βασικών μετόχων της αλλαντοβιομηχανίας, υπερψήφισε την συμφωνία.

Είχε προηγηθεί κατάθεση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου της αίτησης για την υπαγωγή της Creta Farms στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα με τη δικάσιμο να έχει ορισθεί για τις 20 Μαρτίου, ενώ ήδη έχει κατατεθεί σχετική γνωστοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται η σχετική απόφαση. 

Συνάμα, ενδιάμεση χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ, υπογράφηκε μεταξύ της Creta Farms, των πιστωτριών τραπεζών και της Impala Hellas, δίνοντας σημαντικές ανάσες στη λειτουργία της επιχείρησης, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για να μπει μπροστά το πλάνο εξυγίανσης.

Σύμφωνα με το πλάνο εξυγίανσης που κατατέθηκε, η νέα Creta Farms εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών μέσα στην επόμενη δεκαετία (στόχος 130 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης εξασφαλίζει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι εργαζόμενοι της εταιρείας εντάσσονται σε έναν μεγάλο διεθνή εύρωστο όμιλο - με τζίρο που έφτασε στα 210 εκατ. ευρώ, EBITDA 22 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 145 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ (Impala Invest, 2019) - και αποκτούν μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως τα προϊόντα της Creta Farms θα επιστρέψουν γρήγορα στα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ, ενώ σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι συμφωνίες με όλους τους μεγάλους retailers με σκοπό όλοι οι κωδικοί να επανέλθουν σε όλες τις αλυσίδες και σημεία horeca μέχρι τέλος Ιουνίου.


 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα