Bild: Πληρώνουν πάλι οι Γερμανοί για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους;

Bild: Πληρώνουν πάλι οι Γερμανοί για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους;

«Πάλι θα πληρώνουμε δισεκατομμύρια για τους Έλληνες», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γερμανικής Bild που αναφέρεται στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εις βάρος των Γερμανών φορολογούμενων.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει το καλοκαίρι, όπως επίσης και η αυστηρή επιτήρηση των δημοσιονομικών της Ελλάδας, ώστε η Αθήνα να χειρίζεται μόνη της τα οικονομικά της.

Όπως όμως αναφέρεται στο δημοσίευμα το πρόβλημα είναι τα επίπεδα του ελληνικού χρέους, το οποίο είναι σχεδόν στα 330 δισ. ευρώ, ελαφρώς χαμηλότερα δηλαδή από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη ελάφρυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild από κύκλους του ΔΝΤ, το Ταμείο επιθυμεί αυτή η ελάφρυνση να είναι τριψήφιου μεγέθους σε δισεκατομμύρια. Αυτό, όπως αναφέρεται, προέκυψε και εντός της Bundestag, όπου η επιτροπή προϋπολογισμού, το έθεσε ως θέμα στη σημερινή ημερήσια διάταξη.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι Μέρκελ και Σόιμπλε είχαν υποσχεθεί πριν από τρία χρόνια ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Μέχρι σήμερα ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση ή απόφαση. Σ'' αυτό το κλίμα και ο Οτο Φρίκε από τους Φιλελεύθερους του FDP σημείωσε πως «θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε το ΔΝΤ ως εγγυημένο επόπτη της Ελλάδας. Αλλά όχι με κάθε τίμημα».