Bentley: Ετοιμάζει τζετ για μεταφορά εξαρτημάτων στην Βρετανία λόγω Brexit

Bentley: Ετοιμάζει τζετ για μεταφορά εξαρτημάτων στην Βρετανία λόγω Brexit

Η Bentley, η αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων που ανήκει στην Volkswagen, δήλωσε σήμερα ότι έχει μισθώσει πέντε αεροσκάφη εμπορευμάτων Antonov προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα εφοδιασμού στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να διασφαλίσουν επιπλέον διόδους εφοδιασμού καθώς οι πολιτικοί στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο επιχειρούν να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα ορίζει την μελλοντική εμπορική τους σχέση μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Bentley αγοράζει το 90% των εξαρτημάτων για τα οχήματά της από την ηπειρωτική Ευρώπη, ενώ πουλάει περίπου το 24% των αυτοκινήτων που παράγει στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Έντριαν Χόλμαρκ.

Φέτος η Bentley εκτιμά ότι θα πουλήσει πάνω από 10.000 πολυτελή αυτοκίνητα και θα ισορροπήσει το ισοζύγιό της, κυρίως χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα, σημείωσε ο Χόλμαρκ.

Οι πωλήσεις στην Κίνα έχουν σημειώσει άνοδο 35% σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 15%.