ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί επένδυσα στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή - Έρχονται και άλλες επενδύσεις στις ΑΠΕ

Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί επένδυσα στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή - Έρχονται και άλλες επενδύσεις στις ΑΠΕ

Μία από τις επενδύσεις που προκάλεσαν αίσθηση στην αγορά ήταν αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ο εφοπλιστής τόνισε πως βλέπει τη στροφή της παγκόσμιας οικονομίας και της αγοράς στην πράσινη οικονομία για αυτό το λόγο και επένδυσε στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ σημείωσε πως προσβλέπει σε ανάπτυξη της εταιρείας και στην προστασία όμως του περιβάλλοντος. Μάλιστα ο ίδιος υπογράμμισε πως θα υπάρξουν και άλλες επενδύσεις στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης στη ναυτιλία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συντονισμένες ενέργειας για τον επαναπατρισμό των πληρωμάτων και στάθηκε στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν οι ναυτικοί όχι μόνο στις χώρες τους, αλλά και στα λιμάνια. 

Ο Β. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη ναυτιλία και επεσήμανε πως το κόστος για ένα πράσινο μέλλον της οικονομίας και κυρίως της ναυτιλίας πρέπει να μοιραστεί και αυτό να μην αφορά αποκλειστικά τους πλοιοκτήτες. Πρόκειται για μία άποψη, άλλωστε, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην εγχώρια και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα. 

Για τα containerships αναφέρθηκε στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών και στην επίπτωση αυτής στις τιμές. Ειδικότερα τόνισε πως η αυξημένη κατανάλωση εντός κατοικιών που προκάλεσε η πανδημία οδήγησε την αγορά σε ύψη ρεκόρ, ενώ εκτίμησε πως η αγορά των dry cargo ανακάμπτει εδώ και 2-3 μήνες. 

Τέλος, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του κ. Μαρινάκη στο Delphi Economic Forum, ο εφοπλιστής υπογράμμισε τη συνεισφορά της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία για τη χώρα και την οικονομία. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η ναυτιλία και πολλοί εφοπλιστές έχουν κάνει πολλά για τη χώρα. Όμως οι περισσότεροι επιλέγουν να μην το προβάλλουν. Υπάρχουν όμως και αυτοί που κάνουν μια μικρή προσφορά και σπεύδουν να τη διαφημίσουν».