Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 14:40

-A +A

BAE: Η βρετανική αμυντική βιομηχανία εξαγοράζει την Αμερικανική Collins έναντι $2,2 δισ.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 14:40
BAE: Η βρετανική αμυντική βιομηχανία εξαγοράζει την Αμερικανική Collins έναντι $2,2 δισ.
-A +A

H βρετανική εταιρεία αμυντικών συστημάτων BAE Systems ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 2,2 δισ. δολάρια εξαγοράζοντας δύο επιχειρησιακές μονάδες που βγαίνουν προς πώληση ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης των Raytheon και United Technologies.

Η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης θα εξαγοράσει την εταιρεία Collins από την United Technologies και μια μονάδα ραδιοσυχνοτήτων από την Raytheon.  Η υλοποίηση αυτών των συμφωνιών εξαρτάται από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο ανταγωνιστών της. Σημειώνεται ότι United Technologies και Raytheon έχουν έρθει σε συμφωνία συγχώνευσής η οποία ωστόσο αναμένει την έγκριση του Πενταγώνου. Η United Technologies προμηθεύει τους κατασκευαστές εμπορικών αεροσκαφών με ηλεκτρονικά εξαρτήματα και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, ενώ παράγει μεταξύ άλλων και τους κινητήρες Pratt and Whitney, οι οποίοι χρησιμοποιούνται τόσο σε πολιτικά όσο και σε στρατιωτικά αεροσκάφη.

Με δεδομένο ότι η συγχώνευση UTC και Raytheon θα προχωρήσει, η εξαγορά της Collins από την BAE, θα μετατρέψει την βρετανική βιομηχανία στον μεγαλύτερο κατασκευαστή στρατιωτικών συσκευών πλοήγησης στον πλανήτη. Ο Τσαρλς Γουντμπερν, διευθύνων σύμβουλος της BAE Systems, δήλωσε πως η εταιρεία επωφελήθηκε από την εκποίηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων των δύο ανταγωνιστικών εταιρειών λόγω της συγχώνευσής τους

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα