Β. Αποστολόπουλος (Ιατρικό Αθηνών): Στα 15 εκατ. ευρώ η επένδυση για το Ιατρικό Θεσσαλονίκης

Β. Αποστολόπουλος (Ιατρικό Αθηνών): Στα 15 εκατ. ευρώ η επένδυση για το Ιατρικό Θεσσαλονίκης

Περί τα 15 εκατ. ευρώ ανέρχεται η επένδυση της επέκτασης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης σε ότι αφορά την ανέγερση του νέου κτιρίου.  Στην επέκταση αυτή, όταν θα ολοκληρωθεί, θα ενσωματωθούν και νέες υπηρεσίες, προηγμένης τεχνολογίας, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο μέλλον. Αυτό ανέφερε προς το Liberal ο CEO του Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της νέας επαναστατικής μεθόδου αντικατάστασης μιτροειδούς βαλβίδας, διαδερμικά.

Σε ό,τι αφορά τη νέα επαναστατική μέθοδο, ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι αποτελεί μια παγκόσμια πρωτιά, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη μέθοδος αντικατάστασης μιτροειδούς βαλβίδας με διαδερμική διαδικασία γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο και πλέον έχει καταγραφεί στα χρονικά της επιστήμης.

Αναφερόμενος στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η συγκεκριμένη επέμβαση ανέφερε ότι πρόκειται για ένα κομβικό σημείο, στο οποίο οι Έλληνες επιστήμονες συναντώνται με την κορυφαία τεχνολογία που είναι διεθνώς διαθέσιμη.

Εκτός από αυτό, όμως, το Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης κάνει και εξαγωγή Υγείας λόγω των εισαγωγών ασθενών από το εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα εξάγει και τεχνογνωσία.

Η επιστήμη συναντά την τεχνολογία

Σε ό,τι αφορά την νέα, επαναστατική και τεχνολογικά προηγμένη μέθοδο αντικατάστασης μιτροειδούς βαλβίδας διαδερμικά, ο Δρ. Κλάσης Νινιός, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Διευθυντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διευκρίνισε ότι προορίζεται για ασθενείς με βαρύ καρδιολογικό ιστορικό στους οποίους μια εγχείρηση ενδέχεται να επιβαρύνει περαιτέρω την υγεία τους.

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό είναι πιστοποιημένο για διαδερμικής επεμβάσεις, πρόσθεσε, καθώς διαθέτει και την απαραίτητη υποδομή και το εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και την ιατρική ομάδα.

Προς το παρόν, βρισκόμαστε στο στάδιο των κλινικών μελετών βάσει των οποίων θα δοθεί και η άδεια για εμπορική διάθεση της μεθόδου αυτής.

Με τη σειρά του ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών χαρακτήρισε την επιτυχία της συγκεκριμένης επαναστατικής επέμβασης ως την ένωση της επιστήμης με την τεχνολογία. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει και την πρόοδο που γίνεται στον Όμιλο που έχει, πλέον ως αποτέλεσμα Έλληνες επιστήμονες να εκπαιδεύουν ξένους γιατρούς.

Σημειώνεται ότι σε επίπεδο δυναμικής ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αριθμεί ετησίως πάνω από 80.000 εισαγωγές, 62.000 χειρουργικές επεμβάσεις, 45.000 συνεδρίες αιμοκάθαρσης, 20.000 προληπτικούς ελέγχους (check - up) και 600.000 εξωτερικούς ασθενείς.

Διαθέτει επτά σύγχρονα νοσοκομεία, από τα οποία τα έξι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και το Ιατρικό Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη.

Σε επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ο Όμιλος έχει προχωρήσει σε δωρεές εξοπλισμού και εγκαταστάσεων για επιλεγμένες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, κάλυψη δαπανών θεραπείας ασθενών από φιλανθρωπικά ιδρύματα, αποστολές ιατρών και νοσοκόμων σε απομακρυσμένες περιοχές για παροχή αναγκαίας ιατρικής βοήθειας, κάλυψη αναγκών υγειονομικής περίθαλψης για κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών στην Ελλάδα, παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής, παροχές υγείας σε σχολεία και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και κάλυψη των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε φιλανθρωπικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.