7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Axa: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 180% στο εξάμηνο

Axa: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 180% στο εξάμηνο

Με εντυπωσιακή αύξηση των καθαρών κερδών κατά 180% ολοκλήρωσε το πρώτο εξάμηνο του έτους ο γαλλικός ασφαλιστικός κολοσσός Axa, ανακάμπτοντας από το πλήγμα 1,5 δισ. ευρώ που είχε δεχθεί πέρυσι λόγω πανδημίας.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης μετά την Allianz, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη σχεδόν 4 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα 1,43 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Μπούμπερλ, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι σε πορεία να επιτύχει το στόχο της για κέρδη 1,2 δισ. ευρώ το 2021.

Σημειώνεται ότι τα υποκείμενα κέρδη της Axa αυξήθηκαν κατά 93% στο α΄ εξάμηνο στα 3,64 δισ. ευρώ, ενώ εξαιρουμένων των έκτακτων περυσινών χρεώσεων λόγω πανδημίας, τα υποκείμενα κέρδη της αυξήθηκαν κατά12%.

Την ίδια ώρα πάντως, η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι καταστροφικές πλημμύρες σε Γερμανία και Βέλγιο υπολογίζεται να της επιφέρουν ένα κόστος περί τα 0,4 δισ. ευρώ προ φόρων βάσει προκαταρκτικής εκτίμησης.