ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Αύξηση τζίρου και κερδών για την ΑVE - Eρχεται νέα αύξηση κεφαλαίου  

Αύξηση τζίρου και κερδών για την ΑVE - Eρχεται νέα αύξηση κεφαλαίου   

Με θετικό πρόσημο έκλεισε όπως αναφέρουν πηγές  της εταιρείας η χρήση του 2020 για την AVE, η οποία έχει επιδοθεί σε προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών αλλά και των δραστηριοτήτων της και αναμένει αντίστοιχη ενίσχυση μεγεθών και το 2021. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε και την απόσχιση του κλάδου δραστηριότητας του Allou Fan Park  από τον εισηγμένο όμιλο και την εισφορά του σε εταιρεία συμφερόντων του βασικού μετόχου την Fantastic Land.

Το αποτέλεσμα από την εισφορά αυτή είναι η AVE να αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό στη Fantastic Land, αλλά και να μην ενοποιεί τα αποτελέσματα του ψυχαγωγικού πάρκου, οι οποίες την τελευταία διετία βαίνουν διαρκώς μειούμενες καταγράφοντας ζημιές κατά -2,18 εκατ. το 2019 και -3,4 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2020, οπότε λόγω και της πανδημίας μηδενίστηκε η δραστηριότητα για μεγάλο διάστημα.

Ωστόσο, η AVE στοχεύει να εκποιήσει το μειοψηφικό ποσοστό που θα κατέχει στη Fantastic Land,  και για τον σκοπό αυτό βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενες πλευρές. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο ενδιαφερόμενος  έχει ήδη βρεθεί και οι υπογραφές δεν έχουν ακόμη μπει λόγω των καθυστερήσεων από τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Η απόσχιση της δραστηριότητας του Allou Fan Park αποτελεί μια ακόμη  κίνηση η οποία εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του Ομίλου που στοχεύει στη σταδιακή επιστροφή του σε πορεία διατηρήσιμης κερδοφορίας και ισχυροποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Κινήσεις οι οποίες έχουν και συνέχεια και όπως αναφέρουν πηγές του Liberal, αναμένεται να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα το 2021 κατά την διάρκεια του οποίου ενδέχεται να υπάρξει και νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη  έχει πραγματοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου κατά 6,5 εκατ. ευρώ, ο βασικός μέτοχος έχει αναλάβει δάνεια ύψους 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ολοκληρωθεί η πώληση του 75,56% της θυγατρικής Ster Cinemas, η οποία είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια και ζημιογόνα αποτελέσματα.

Παράλληλα, η εταιρεία προωθεί την επέκταση σε νέες αγορές , αλλά και νέες κατηγορίες τεχνολογικών και ευρέως καταναλωτικών προϊόντων με σημαντικά διευρυμένα περιθώρια κέρδους.

Έμφαση δίνεται στην ηλεκτρική φόρτιση οχημάτων, την αγορά ενέργειας ως master dealer της  WE ENERGY, αλλά και στην ανάληψη νέων αντιπροσωπειών στον χώρο του audio και άλλων προϊόντων τεχνολογίας, με στόχο να αλλάξει το μίγμα των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει με εκείνα που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στην αγορά και έχουν περιθώρια ανάπτυξης αλλά και κερδοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την εταιρεία στο επόμενο τετράμηνο αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές με νέες δραστηριότητες και συμφωνίες.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το εννεάμηνο του 2020 σχεδόν διπλασιάστηκε από το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών έφτασε στα 98,05 εκατ. ευρώ από 50,77 πέρυσι.

Βελτιωμένη είναι και η κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου καθώς ενώ τα τα ίδια κεφάλαια από το ένα εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019 σήμερα φτάνουν τα 27,9 εκατ. ευρώ ως συνέχεια των κινήσεων που έκανε ο όμιλος μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες όπως η αύξηση κατά 6,5 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ και οι υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από 50 εκατ. ευρώ.