Αύξηση του κύκλου εργασιών για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσίασε η Bosch Ελλάδας

Αύξηση του κύκλου εργασιών για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσίασε η Bosch Ελλάδας

Ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην ελληνική αγορά η Bosch Ελλάδας, μέλος του διεθνούς ομίλου Bosch, ενός από τους κορυφαίους προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών, παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Κάπρας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η Bosch Ελλάδας κατέγραψε θετικά μεγέθη, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 11,6%, σε σύγκριση με το 2014. Επίσης, βάσει ενοποιημένων στοιχείων, το ΕΒΙΤ της εταιρείας κυμάνθηκε στο 4,6%, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 778.840 ευρώ. Η Bosch Ελλάδας ανακοίνωσε, επίσης, τη συνεχή καταγραφή ανοδικών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, επιτυγχάνοντας 12,6% αύξηση πωλήσεων, το πρώτο τετράμηνο του 2016.

Όσον αφορά τους τζίρους ανά τμήμα, το τμήμα ανταλλακτικών αυτοκινήτου είχε μία συνολική αύξηση +6,8% συγκριτικά με πέρυσι, το τμήμα βιομηχανικής τεχνολογίας +22,6%, το τμήμα των ηλεκτρικών εργαλείων +12,3%, η θέρμανση +21,4%, ενώ, τέλος, τα συστήματα ασφαλείας κατέγραψαν αύξηση +5,8%.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κάπρας ανέφερε ότι το 2015 ήταν μία περιπετειώδης χρονιά. «Είχαμε δύο φορές εκλογές, δημοψήφισμα, capital controls» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch Ελλάδας, προσθέτοντας: «Πάραυτα, μέσα σε αυτό το μακροοικονομικό περιβάλλον, κάποιες επιχειρήσεις μπόρεσαν να αναπτυχθούν. Σε αυτές ανήκει και η Bosch Ελλάδας. Στόχος μας για το 2016 είναι να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, προσφέροντας καινοτόμες, ασφαλείς και ποιοτικές λύσεις, φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά και προσφέροντας ουσιαστικό κοινωνικό έργο». Ο κ. Κάπρας υπογράμμισε ότι όλοι οι τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας κατέγραψαν θετικό πρόσημο. Όπως σημείωσε, το 2012 και το 2013 ήταν μόνο οι δύο χρονιές που η εταιρεία προχώρησε σε γενναία αναδιάρθρωση. «Χάσαμε μερίδια αγοράς, αλλά τώρα τα ανακτούμε» είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς σχετικά με τις προοπτικές για το 2016, ο κ. Κάπρας απάντησε ότι ο στόχος είναι μία αυξητική πορεία της τάξης του 6%.

Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 67 εργαζόμενους. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία υποστηρίζει σταθερά τη νεανική επιχειρηματικότητα και τη νεανική απασχόληση, ενώ στόχος της είναι να καταπολεμήσει το φαινόμενο του «brain drain» (διαρροή εγκεφάλων).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ