Αύξηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης κατά 15 εκ. ευρώ

Αύξηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης κατά 15 εκ. ευρώ

Κατά 15 εκατομμύρια ευρώ θα αυξηθεί το φετινό επίδομα θέρμανσης, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των οικισμών που θεωρούνται ότι ανήκουν στην πρώτη ζώνη επιδότησης, δηλαδή στους ορεινούς που λαμβάνουν το μεγαλύτερο επίδομα.

Έως το τέλος το έτους το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό θα προέλθει από το υπερπλεόνασμα και θα δοθεί στους δικαιούχους του επιδόματος της περυσινής χειμερινής περιόδου (2017-2018).

Τα παραπάνω νέα προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο". Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι θα δουν στον λογαριασμός τους το συμπληρωματικό επίδομα ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την κα Παπανάτσιου «και φέτος, θα δώσουμε μέρος του μερίσματος για πετρέλαιο θέρμανσης, όπως και πέρυσι. Αυτοί που πήραν την επιδότηση πετρελαίου το 2017 θα πάρουν συμπληρωματικό ποσό και φέτος, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ».

Το επίδομα θέρμανσης «θα είναι αυξημένο στην Α΄ Ζώνη και λιγότερο στις υπόλοιπες, επειδή στην Α΄ Ζώνη, τις πιο βόρειες και κάποιες ορεινές περιοχές, είναι πιο μεγάλες οι ανάγκες. Το συγκεκριμένο ποσό θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος του χρόνου, ήδη από εμάς υπογράφεται πολύ άμεσα η απόφαση», εξήγησε η υφυπουργός Οικονομικών,

Τέλος, η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι σχετικά με το επίδομα θέρμανσης για τη σεζόν 2018-2019 προετοιμάζεται αυτή την στιγμή η σχετική υπουργική απόφαση. Όπως διευκρίνισε οι πολίτες θα μπουν στις σελίδες της ΑΑΔΕ και θα υποβάλουν αίτηση, με βάση την κατανάλωση πετρελαίου, για την επόμενη χρονιά και θα πάρουν την επιδότηση πετρελαίου (σε δύο δόσεις, έως 31/1 και έως 30/6).