Αύξηση των περιθωρίων αναμένει η Ericsson

Αύξηση των περιθωρίων αναμένει η Ericsson

Αύξηση των περιθωρίων αναμένει η Ericsson καθώς περιέγραψε τους νέους μακροπρόθεσμους στόχους, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε λειτουργικό περιθώριο εκτός των χρεώσεων αναδιάρθρωσης, ύψους 15%-18% μετά το 2022, με τις ταμειακές ροές προ συγχωνεύσεων στο 9%-12% των πωλήσεων.

Το λειτουργικό περιθώριο του ομίλου διαμορφώθηκε στο 9,7% το 2019.

«Η ανάπτυξη καθώς και οι βελτιώσεις του μεικτού περιθωρίου, κυρίως λόγω των πωλήσεων λογισμικού και της λειτουργικής μόχλευσης, θα είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων», αναφέρει σε ανακοίνωση.

Η εταιρεία διατήρησε τον στόχο για το λειτουργικό περιθώριο του 2020 στο 12%-14%, εκτός των δαπανών αναδιάρθρωσης, αλλά αύξησε τον στόχο του περιθωρίου της βασικής μονάδας δικτύων της στο 16%-18%, από το 15%-17%, χάρη στην αύξηση των συμβολαίων για δίκτυα 5g.

Ωστόσο, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το περιθώριο του 2022 στη μονάδα ψηφιακών υπηρεσιών, στο 4%-7% από το 10%-12%, εξαιτίας των υψηλότερων δαπανών στην έρευνα και στην ανάπτυξη.

AP Photo/Mark Schiefelbein