Αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην EasyJet κατά 600%

Αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην EasyJet κατά 600%

Η EasyJet δήλωσε ότι οι κρατήσεις της αυξήθηκαν συνολικά άνω του 300% και οι ειδικά οι κρατήσεις για διακοπές κατά περισσότερο από 600% σε εβδομαδιαία βάση, αφότου η Μεγάλη Βρετανία παρουσίασε το σχέδιο για επανεκκίνηση διεθνών ταξιδιών.

Ειδικότερα, η βρετανική αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο σε παραλιακούς προορισμούς, όπως η Μάλαγα, το Αλικάντε και η Πάλμα στην Ισπανία, το Φάρο στην Πορτογαλία και η Κρήτη στην Ελλάδα, ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί με τους πελάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.

Ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβρης ήταν οι δύο επόμενοι πιο δημοφιλείς μήνες, ενώ σημειώνεται ότι οι κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν παρά την αβεβαιότητα σχετικά με το πώς και πότε θα ανοίξουν ξανά τα διεθνή δρομολόγια.

Οι ταξιδιώτες θα μάθουν περισσότερα στις 12 Απριλίου όταν η βρετανική κυβέρνηση αναθεωρήσει τις οδηγίες της, ενώ η απαγόρευση ταξιδιών στους περισσότερους διεθνής προορισμούς θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών στη Μεγάλη Βρετανία προχωρά με αυξημένους ρυθμούς καθώς πάνω από 17,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί, γεγονός που τροφοδοτεί μια αισιοδοξία στις αεροπορικές εταιρείες.