Αύξηση προσωπικού και νέα προϊόντα σχεδιάζει η Ebury

Αύξηση προσωπικού και νέα προϊόντα σχεδιάζει η Ebury

Την εμπιστοσύνη της βρετανικής εταιρείας fintech "Ebury" σε μια «πιο θετική και αναπτυσσόμενη» προοπτική της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον εκφράζει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο διευθυντής πωλήσεών της για την αγορά της Ελλάδας, Alistair Woodhams, ο οποίος προαναγγέλλει τη σημαντική αύξηση του προσωπικού στα γραφεία της Αθήνας, αλλά και το λανσάρισμα προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων, το αργότερο στις αρχές του 2018. O ίδιος εκφράζει την πεποίθηση ότι στην επόμενη πενταετία-δεκαετία η τεχνολογία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (fintech) θα εξελιχθεί "ταχύτερα από κάθε άλλη βιομηχανία και κλάδο" παγκοσμίως, καθώς -πέραν των άλλων- οι τράπεζες σταδιακά υποχωρούν από τη λογική του "σούπερ μάρκετ" στο πλαίσιο της οποίας πρόσφεραν "σχεδόν τα πάντα" κι αφήνουν τώρα περισσότερο χώρο στις εταιρείες fintech, που έχουν τόσο την υποδομή, όσο και το μοντέλο για απευθείας επαφή με τον πελάτη.

Η "Ebury" ιδρύθηκε το 2009 και ειδικεύεται στις συναλλαγές σε ξένο νόμισμα, όπως διεθνείς πληρωμές, καθώς και σε στρατηγικές αντιστάθμισης και διαχείρισης συναλλαγματικού κινδύνου σε πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η εταιρεία έχει κερδίσει περισσότερες από 15 διακρίσεις στον τομέα της, έχοντας μεταξύ άλλων συμπεριληφθεί στη λίστα "FT 1000 Fastest Growing European Companies 2017", χάρη στην αύξηση του τζίρου της μεταξύ 2012 και 2015, καθώς και στο δίκτυο "Tech City UK''s Future 50 Award 2017" των ταχύτερα ανερχόμενων βρετανικών εταιρειών τεχνολογίας. Εκτός από το γραφείο της Αθήνας, που λειτουργεί από τις αρχές του έτους, διαθέτει φυσική παρουσία σε Λονδίνο, Μαδρίτη, ''Αμστερνταμ, Παρίσι, Ζυρίχη και Βαρσοβία, εξυπηρετώντας περισσότερες από 24000 επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς πώς η εταιρεία επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο κ. Γούντχαμς σημείωσε: "[...]Είναι μια ερώτηση που οπωσδήποτε χρειάστηκε να την απαντήσουμε πολλές φορές, σε αρκετούς ανθρώπους. Η Ελλάδα ήταν πάντα συναρπαστική ευκαιρία για εμάς, πρωτίστως γιατί μετά την εκδήλωση της κρίσης είδαμε ότι αρκετές εταιρείες εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται επιτυχημένα, κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες. Παρατηρήσαμε ότι αν αυτές είχαν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ, θα έπαιρναν πολύ περισσότερη στήριξη σε όρους οικονομικών υπηρεσιών" σημείωσε, επισημαίνοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν σήμερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα της έλλειψης ρευστότητας και του υψηλού κόστους κεφαλαίου στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

"Είδαμε λοιπόν πολύ μεγάλο κενό σε αυτήν την αγορά, ειδικά στην Ελλάδα" τόνισε και πρόσθεσε: "Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πραγματικά πλούσια, μοναδική ιστορία και η Ebury έχει μεγάλη πίστη ότι το μέλλον εδώ είναι προς μια πιο θετική και αναπτυσσόμενη οικονομία. Θέλουμε να είμαστε στο κέντρο όλου αυτού, να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και αυτό κάνουμε".

Σε σχέση με το αν η εταιρεία έχει μελλοντικά σχέδια για την ελληνική αγορά, ο κ. Γούντχαμς σημείωσε: "Βεβαίως υπάρχουν. Δεν σταματάμε εδώ [...] Αρχικά, όταν ξεκινήσαμε στις αρχές του 2017, είχαμε τέσσερα άτομα στο γραφείο της Αθήνας [...]. Οι ρυθμοί ανάπτυξής μας είναι εξαιρετικά υψηλοί και είμαστε περίπου 20 εργαζόμενοι, και έχουμε στόχο να αυξήσουμε τον αριθμό σε περίπου 35, είναι φανταστικό [...]. Είχαμε πολλή επιτυχία, πολλούς πελάτες και πολλούς δυνητικούς πελάτες στην Ελλάδα" σημείωσε και πρόσθεσε ότι η εταιρεία θέλει να αναπτυχθεί στην Ελλάδα και γι αυτό χρειάζεται περισσότερους εργαζόμενους.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η "Ebury" δουλεύει σκληρά για να προσαρμόσει τα προϊόντα της με βάση τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ανακοινώσεις γι αυτά τα προϊόντα αναμένεται να γίνουν έως τα Χριστούγεννα ή τις αρχές του 2018, αλλά δίνοντας μια πρόγευση, ο κ. Γούντχαμς σημείωσε ότι, ήδη, η Ebury παρέχει υπηρεσίες στις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, βοηθώντας τες με τις πολλαπλές πληρωμές τους. "Πολλές φορές οι εταιρείες αυτές έχουν να κάνουν εκατοντάδες επί εκατοντάδων πληρωμών κάθε μήνα και τους δίνουμε λύσεις για εξοικονόμηση πολύ χρόνου και πολύ χρήματος" είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την προοπτική, που κατά την άποψή του έχει ο τομέας του fintech στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο στα επόμενα χρόνια, ο κ. Γούντχαμς επισήμανε: "Μετά το 2009 όλο το οικονομικό σύστημα χρειαζόταν αλλαγή, μεταρρύθμιση με κάθε πιθανό τρόπο. Η τεχνολογία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ήρθε για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα στις υπηρεσίες του χρηματοοικονομικού τομέα (...) Από τη δημοτικότητα που βλέπουμε στην πελατειακή βάση μας και από το πώς αυτή μεγαλώνει μετά το 2014, βλέπω αυτή την τάση να αυξάνεται (...) Πιστεύω ότι στα επόμενα 5-10 χρόνια το fintech θα αναπτυχθεί ταχύτερα από κάθε βιομηχανία και κλάδο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ