Αύξηση κερδών κατά 14% για την UBS

Αύξηση κερδών κατά 14% για την UBS

Σημαντική αύξηση των κερδών της κατά 14% παρουσίασε η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα του κόσμου UBS, στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2017.

Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα είδε τα κέρδη του τομέα διαχείρισης πλούτου να ανακάμπτουν μετά τα υποτονικά αποτελέσματα του 2016, κατά τα οποία το trading της είχε πέσει σε χαμηλά ρεκόρ. 

Συγκεκριμένα, η UBS ανέφερε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στα 946 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (952,7 εκατομμύρια δολάρια), ενώ τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν επίσης στα 7,15 δισ. φράγκα από τα 7,03 δισ. πριν από ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν κέρδη περίπου 897 εκατ. φράγκων και λειτουργικά έσοδα ύψους περίπου 7 δισ. φράγκων, σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων.

Η UBS ανακοίνωσε ακόμα ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 είχε σημειώσει εξοικονόμηση κόστους ύψους 1,9 δισ. ελβετικών φράγκων, κινούμενη σε πορεία να πιάσει το στόχο της για τα έτος, στα 2,1 δισ. φράγκα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο CEO του ομίλου Sergio Ermotti σημείωσε ότι «είδαμε και πάλι καλά αποτελέσματα σε όλα τα τμήματά μας, με τον τομέα Ασίας-Ειρηνικού να δίνει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της κερδοφορίας».