Αύξηση κερδών για την Bank of America στο α' τρίμηνο

Αύξηση κερδών για την Bank of America στο α' τρίμηνο

Αυξημένα καθαρά κέρδη εμφάνισε η Bank of America για το πρώτο τρίμηνο του έτους, έπειτα από την πολυαναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα τριμηνιαία κέρδη της Bank of America διαμορφώθηκαν σε 4,86 δισ. δολάρια, έναντι 3,47 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ανά μετοχή τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 41 σεντς, ενώ οι αναλυτές έκαναν εκτιμήσεις για 35 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 22,25 δισ. δολάρια, έναντι 20,79 δισ. δολαρίων ένα χρόνο πριν, ενώ σε αναπροσαρμοσμένη βάση διαμορφώθηκαν σε 22,45 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 21,61 δισ. δολάρια.

Η κατάσταση στην Bank of America φαίνεται να βελτιώνεται, ύστερα από τις απώλειες που είχε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίση, αλλά και λόγω νομικών εξόδων της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Brian Moynihan, έχει προχωρήσει σε περικοπές δαπανών, που αποτελούν και το βασικό δόγμα της επιχειρηματικής στρατηγικής του, ενώ έχει αναφέρει ότι θα περικόψει άλλα 5 δισ. δολάρια στις ετήσιες δαπάνες το 2018.