Αύξηση κεφαλαίου 1,38 δισ. ευρώ αποφάσισε το Δ.Σ. - Έκδοση 1,2 δισ. μετοχών από 1 έως 1,5 ευρώ
Τράπεζα Πειραιώς

Αύξηση κεφαλαίου 1,38 δισ. ευρώ αποφάσισε το Δ.Σ. - Έκδοση 1,2 δισ. μετοχών από 1 έως 1,5 ευρώ

Απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,38 δισ. ευρώ έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Πειραιώς. Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 1,2 δισεκατομμυρίων νέων μετοχών οι οποίες θα διατεθούν με ενδεικτικό εύρος τιμών από 1 έως 1,15 ευρώ. Το 85% των μετοχών θα διατεθεί στο εξωτερικό και το 15% με ιδιωτική τοποθέτηση στην Ελλάδα. Στις 21 Απριλίου ανοίγει το βιβλίο προσφορών. 

Νωρίτερα το Liberal Markets έγραφε: 

Ξεκίνησε πριν από λίγο η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τραπέζης Πειραιώς στο οποίο θα αποφασιστεί το ακριβές ύψος και οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.  Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό η αύξηση κεφαλαίου θα ξεκινούσε στις 21 Απριλίου και θα ολοκληρωνόταν στις 23 Απριλίου.

Στόχος της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς είναι όλα να έχουν τελειώσει αρχές Μαΐου, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης από τα κόκκινα δάνεια και ο δείκτης καθυστερήσεων να υποχωρήσει κάτω από το 10% στο επόμενο 12μηνο.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασιστεί η έκδοση να διεξαχθεί με δύο παράλληλες διαδικασίες:

Τη Διεθνή Προσφορά: Ιδιωτική τοποθέτηση προς ειδικούς και λοιπούς θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό, μέσω βιβλίου προσφορών, η οποία δεν θα συνιστά δημόσια προσφορά.

Την Ελληνική Προσφορά: Δημόσια προσφορά στην Ελλάδα. Ως προς την κατανομή των νέων μετοχών, θα υιοθετηθεί ένα προνομιακό σύστημα για τους εν Ελλάδι μετόχους. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να αποκτήσουν όσες μετοχές αναλογούν στο ποσοστό τους. Ως εκ τούτου, η συμμετοχή τους θα παραμείνει ίδια, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.