Αύξηση για τον PMI υπηρεσιών στην Κίνα τον Οκτώβριο

Αύξηση για τον PMI υπηρεσιών στην Κίνα τον Οκτώβριο

Άνοδος σημειώθηκε στον δείκτη PMI των υπηρεσιών για τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την εταιρεία Caixin China.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης έφτασε στις 52 μονάδες, σε σύγκριση με αυτόν του Σεπτεμβρίου των 50,5 μονάδων, που αποτελούσε τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών. Υπενθυμίζεται ότι τιμές πάνω από 50 μονάδες θεωρούνται ένδειξη ανάπτυξης. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η αύξηση του δείκτη με ταχύτερο ρυθμό είναι αποτέλεσμα των μέτρων τόνωσης που έλαβε το Πεκίνο.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Caixin Insight Group κ. He Fan υποστήριξε πως οι πολιτικές στήριξης έχουν αρχίσει να δείχνουν αποτελέσματα και η οικονομία έχει δείξει σημάδια σταθερής βελτίωσης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.

Ο τομέας των υπηρεσιών, αποτελεί για την οικονομία της Κίνας ένα από τα λίγα "φωτεινά σημεία" αυτό το διάστημα, λειτουργώντας ως αντιστάθμισμα στην απότομη επιβράδυνση στις παραδοσιακές βιομηχανίες και την εξασθένηση της ζήτησης. Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2015 οι υπηρεσίες αντιστοιχούν στο 51,4% του ΑΕΠ της χώρας έναντι 49,1% την περσινή αντίστοιχη περίοδο.