Αύξηση 32% στα καθαρά κέρδη της UBS στο γ΄ τρίμηνο του 2018

Αύξηση 32% στα καθαρά κέρδη της UBS στο γ΄ τρίμηνο του 2018

Σημαντική αύξηση κατά 32% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ελβετικής UBS στο τρίτο τρίμηνο του έτους με στήριξη από την ισχυρή απόδοση της επενδυτικής τράπεζας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 1,25 δις. ελβετικά φράγκα αντίθετα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 992 εκατ. ελβετικα φράγκα ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 7,28 δις. συγκριτικά με τα 7,15 δις. της αντίστοιχης περιόδου το 2017 και αντίθετα με τις προβλέψεις για 7,22 δις.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Marketwatch, ισχυρή αύξηση κατά 44% κατέγραψαν και τα κέρδη προ φόρων στο τρίτο τρίμηνο φέτος.

Ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας δήλωσε ότι «οι γεωπολιτικές εντάσεις, η αύξηση του προστατευτισμού και οι εμπορικές διαφορές έχουν μειώσει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα και την εμπιστοσύνη», ενώ αναμένει ότι αυτό θα συνεχίσει να επηρεάζει τη συναλλακτική δραστηριότητα των πελατών της Global Wealth Management στο τέταρτο τρίμηνο.

«Τα αποτελέσματα για το τρίμηνο υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά τα οφέλη της διαφοροποίησης μας και αποδεικνύουν ότι ακολουθούμε μια εστιασμένη στρατηγική σε κάθε επιχειρηματικό τμήμα μας, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες και τους μετόχους μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Σέρτζιο Ερμότι.