Αύξηση 157% των καθαρών κερδών για την General Motors

Αύξηση 157% των καθαρών κερδών για την General Motors

Σημαντική αύξηση καθαρών κερδών κατέγραψε η General Motors Co. στο β'' τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενισχυμένη από τη μεγάλη ζήτηση φορτηγών και SUV.

Ειδικότερα, η αύξηση κατά 157% στα καθαρά κέρδη οδήγησαν την εταιρεία στο να αυξήσει το ετήσιο outlook της παρά τις ανησυχίες σχετικά με τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η GM ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 2,9 δισ. δολαρίων σε σύγκριση με τα 1,1 δισ. δολάρια κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,86 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street για 1,49 δολ. ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 11% στα 42,4 δισ. δολάρια έναντι 38,2 δισ. δολάρια της περσινής χρονιάς.

Η GM επωφελήθηκε από στροφή που λαμβάνει χώρα στην αγορά των ΗΠΑ από τα επιβατικά αυτοκίνητα στα φορτηγά και τα SUV, από την αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα και την βελτίωση των συνθηκών στη δυτική Ευρώπη.

Τα κέρδη της εταιρείας στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ήταν ύψους περίπου 100 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της GM στην περιοχή από το 2011.