Αύξηση 13% στα κέρδη της Bank of America στο γ' τρίμηνο

Αύξηση 13% στα κέρδη της Bank of America στο γ' τρίμηνο

Στα $5,59 δισ. ανήλθαν τα κέρδη της Bank of America στο τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 13%, παρά τα μειωμένα έσοδα από τις συναλλαγές.

Τα τριμηνιαία κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 13% από τα $4,96 δισ. που σημείωσε το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 48 σεντ και αυξήθηκαν από το προηγούμενο έτος, ενώ υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για 45 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε $22,08 δισ. έναντι $21,86 δισ. το προηγούμενο έτος. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για $21,98 δισ.

Η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε 0,2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Μετά από μια αρχική ανάκαμψη από τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, η μετοχή της Bank of America σημείωσε άνοδο 4,6% τον περασμένο μήνα, καθώς οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων αυξήθηκαν, γεγονός που ωφέλησε τα κέρδη της τράπεζας.

Επίσης, η τράπεζα «κέρδισε» μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης, όταν η Berkshire Hathaway Inc. του Warren Buffett έγινε επίσημα ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, μετά από μια επένδυση που έκανε η Berkshire το 2011.