Αυξημένες κατά 11% οι πωλήσεις της AS Company

Αυξημένες κατά 11% οι πωλήσεις της AS Company

Ικανοποιητική χρονιά από πλευράς πωλήσεων χαρακτήρισε το 2015 η AS Company, παρά τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες, πετυχαίνοντας αύξηση των πωλήσεων και ενισχύοντας το μερίδιό της στην Ελληνική αγορά.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι εξαγωγές εξελίχθηκαν αυξητικά επιτυγχάνοντας άνοδο +3,1% σε σχέση με τη προηγούμενη χρήση. Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται τόσο στην άνοδο της χονδρικής πώλησης παιχνιδιών και στην αύξηση πωλήσεων του κλάδου λιανικής παιδικών ρούχων.

Αναλυτικά για το 2015 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 21.429 εκατ. ευρώ έναντι 19.245 εκατ. ευρώ  της αντίστοιχης περιόδου σημειώνοντας αύξηση +11,35%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2.258 εκατ. ευρώ έναντι 2.588 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημειώνοντας μικρή μείωση –6,92%. Η μείωση της κερδοφορίας οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στη πτώση του περιθωρίου μικτού κέρδους λόγω της αρνητικής επίδρασης της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου και απόφαση της Διοίκησης να διατηρήσει  τις τιμές πώλησης των προϊόντων της αμετάβλητες.

Θα πρέπει να επισημανθεί ο πολύ χαμηλός δανεισμός της εταιρείας 2,376 εκατ. ευρώ που υπολείπεται των ταμιακών της διαθεσίμων 6.913 εκατ. ευρώ διατηρώντας υψηλή αξία των ιδίων κεφαλαίων της. Το 2015 η εταιρεία προέβη σε επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,050 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας, όπως αναφέρεται και στην οικονομική έκθεση, θα προτείνει τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2015.