Αυξημένα κατά 33% τα κέρδη της Deutsche Telekom στο α' τρίμηνο

Αυξημένα κατά 33% τα κέρδη της Deutsche Telekom στο α' τρίμηνο

Aύξηση κατά 33% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom στο α'' τρίμηνο, στοιχείο που ήταν καθοριστικό για τη βελτίωση των προοπτικών της εταιρείας για το 2018.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανέφερε πως τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 992 εκατ. ευρώ αυτήν την περίοδο, έναντι 747 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα ήταν 17,92 δισ. ευρώ έναντι 18,65 δισ. ευρώ ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 5,5 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα 5,6 δισ ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα,

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών που παρείχε η Deutsche Telekom, προέβλεπαν τα καθαρά έσοδα της εταιρείας στο α'' τρίμηνο να αγγίξουν το 1,08 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Telekom απέδωσε την αύξηση των κερδών σε θετικά συγκρίσιμα, καθώς τα κέρδη της στο α'' τρίμηνο του 2017 είχαν επηρεαστεί από αρνητικά αποτελέσματα, όπως η απομείωση της συμμετοχής της ύψους 0,7 δισ. ευρώ στο BT Group PLC.

Η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι περιμένει βελτίωση των προοπτικών της το 2018 για τα αναπροσαρμοσμένα Ebitda, χάρη στην καλύτερη απόδοση που είχαν οι δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. Τώρα, αναμένει τα αναπροσαρμοσμένα Ebitda να ανέλθουν στα 23,3 δισ. ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα από την αρχική πρόβλεψη για 23,2 δισ. ευρώ.