Αυξημένα κατά 140% τα κέρδη της Shell στο δ' τρίμηνο του 2017

Αυξημένα κατά 140% τα κέρδη της Shell στο δ' τρίμηνο του 2017

Υπερδιπλασίασε τα κέρδη του ο πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell στο δ'' τρίμηνο του 2017 στα 15,8 δισ. δολάρια, το υψηλότερο ποσό από το 2014 όταν ξεκίνησε η παγκόσμια πτώση στις τιμές του πετρελαίου. 

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η Shell, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 4,3 δισ. δολάρια, έναντι 1,8 δισ. δολαρίων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, αυξημένα κατά 140%, με ώθηση από την πρόσφατη άνοδο στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι αναλυτές που είχαν ερωτηθεί από το CNBC εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη της Shell θα κυμαίνονταν στα 4,24 δισ. δολάρια.

Οι ταμειακές ροές το 2017 αυξήθηκαν στα 35,65 δισ. δολάρια από τα 20,62 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, θέτοντας έτσι τη Shell σε πορεία να κερδίσει τη μεγάλη ανταγωνίστριά της Exxon, η οποία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ταμειακές ροές 32,6 δισ. δολαρίων για το 2017, σύμφωνα με τους αναλυτές της Jefferies. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden σημείωσε πως η αγγλο-ολλανδική εταιρεία «επέδειξε μια ισχυρή οικονομική επίδοση σε μια χρονιά μετασχηματισμού», προσθέτοντας ότι «η επιμονή μας στην αποδοτικότητα και την ανταγωνιστικότητα οδήγησαν στο να καταφέρουμε να επιτύχουμε 39 δισ. δολάρια ταμειακών ροών από τις επιχειρήσεις χωρίς να περιλαμβάνονται οι κεφαλαιακές κινήσεις και το αναβαθμισμένο μας πορτφόλιο».