Αττικά Πολυκαταστήματα: Στην ΕΤΕ το 25,2%, στους βασικούς μετόχους το 10,5%

Αττικά Πολυκαταστήματα: Στην ΕΤΕ το 25,2%, στους βασικούς μετόχους το 10,5%

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη ο πλειστηριασμός του 35,7% των Αττικά Πολυκαταστήματα, το οποίο είχαν ενέχυρο οι τράπεζες από τη Folli Follie, με την ομάδα των βασικών μετόχων του εμπορικού ομίλου (Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης, Σγουμπόπουλος) να αποκτούν το 10,2% και την Εθνική να κατοχυρώνει το 25,5%.

Πλέον, η ομάδα των βασικών μετόχων, Κώστας Λαμπρόπουλος, Κων/νος Τσουβελεκάκης και Αλ. Σγουμπόπουλος ανεβάζουν το ποσοστό τους στο 66,2% καθώς έως σήμερα έλεγχαν το 56% του ομίλου.

Η Εθνική απέκτησε το 25,5% των Αττικά Πολυκαταστήματα και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα το μεταπουλήσει σε μεταγενέστερο χρόνο, πιθανότατα υπό καλύτερες συνθήκες και χωρίς την πίεση του πλειστηριασμού, αλλά μέσω διαπραγματεύσεων ίσως με περισσότερους από έναν ομίλους.

Ενδιαφέρον για εκδήλωσε και η Sportsdirect, η οποία κατέβαλε την εγγυητική των 12 εκατ. ευρώ που ήταν προϋπόθεση, όμως σύμφωνα με πληροφορίες έκανε πίσω λόγω του φόβου να ακυρωθεί η διαδικασία από την αίτηση ανακοπής που εκκρεμεί, την οποία κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η νεοσύστατη Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Σημειώνεται πως η διοίκηση της Αττικά Πολυκαταστήματα εδώ και καιρό έχει σειρά συζητήσεων και διαπραγματεύσεων τόσο με την Sportsdirect, όσο και με άλλους διεθνείς ενδιαφερόμενους ομίλους, με στόχο – μαζί με το partner που θα επιλεγεί – να εξαγοράσει και το υπόλοιπο ποσοστό και να ελέγξει πλήρως την εταιρεία.

Απ. Σκουμπούρης