7ος χρόνος, ημέρα 2151η
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

AstraZeneca: Υπερτριπλασιασμός πωλήσεων για το εμβόλιο

AstraZeneca: Υπερτριπλασιασμός πωλήσεων για το εμβόλιο
Shutterstock

Οι πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 894 εκατ. Δολάρια στο β΄ τρίμηνο έναντι των τριών προηγουμένων μηνών.

Η εταιρεία, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν θα βγάλει κέρδη από το εμβόλιο στη διάρκεια της πανδημίας, αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για να συμπεριλάβει το πρόσφατο κλείσιμο της συμφωνίας για την αγορά της εταιρείας φαρμάκων Alexion η οποία εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές.

Τώρα αναμένει τα συνολικά έσοδα να αυξηθούν κατά 20%+ το 2021, και τα κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες να διαμορφωθούν στα 5,05-5,40 δολάρια ανά μετοχή. Η πρόβλεψη δεν περιλαμβάνει πωλήσεις από το εμβόλιο.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 25% στα 8,22 δισ. Δολάρια στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο σε σταθερό νόμισμα, ενώ τα κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 90 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 92 σεντς και πωλήσεις 7,58 δισ. δολαρίων.

Ο Πασκάλ Σοριό, διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε μια ακόμη περίοδο «ισχυρής ανάπτυξης». «Συνεχίζουμε να προωθούμε το χαρτοφυλάκιο φαρμάκων που αλλάζουν τη ζωή μας με περαιτέρω σημαντική πρόοδο σε όλους τους τομείς των ασθενειών», είπε.

Σημειώνεται ότι η αγγλό-σουηδική εταιρεία έχει επίσης καθυστερήσει την αίτησή της προς τις αρχές των ΗΠΑ για έγκριση του εμβολίου στο δεύτερο μισό του έτους, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για το πρώτο εξάμηνο.