Astellas Pharmaceuticals AEBE: Ο Χ. Ναρδής νέος Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος

Astellas Pharmaceuticals AEBE: Ο Χ. Ναρδής νέος Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος

Η Astellas Pharmaceuticals AEBE, εταιρεία της Astellas Pharma Inc. που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ιαπωνία και μια από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, ανακοίνωσε την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή και Διευθύνοντος Συμβούλου από τον Χάρη Ναρδή, με ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2016.

O κος Ναρδής είναι ανώτατο στέλεχος με 20ετή εμπειρία στη φαρμακευτική βιομηχανία, σε διάφορες διοικητικές θέσεις και σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Πριν την ανάληψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή και Διευθύνοντος Συμβούλου της ελληνικής θυγατρικής της Astellas Pharma, διετέλεσε Ανώτατος Οικονομικός και Διοικητικός Διευθυντής Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου, με έδρα το Μιλάνο Ιταλίας, συντελώντας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθοριστικά στην ανάπτυξή τους εν μέσω κρίσης.

Ο Χάρης Ναρδής είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος MBA από το Edinburgh University Management School.

H Astellas Pharma Inc. ιδρύθηκε το 2005 από τη συγχώνευση των εταιρειών Yamanouchi και Fujisawa. Η εταιρεία έχει τα κεντρικά γραφεία της στο Τόκιο της Ιαπωνίας και απασχολεί πάνω από 18.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. H Astellas Pharmaceuticals AEBE είναι θυγατρική της εταιρείας Astellas Pharma Europe Ltd με κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο και ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2005.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ